LU ASI direktore Inga Šīrante ar projekta "Latvijas Universitāte un institūti Eiropas pētniecības telpā – ekselence, aktivitāte, mobilitāte, kapacitāte" (projekta līguma numurs: Nr. 1.1.1.5/18/I/016) atbalstu kopā ar EDI direktoru, vadošo pētnieku Modri Greitānu, pētnieku Jāni Ārentu un zinātnisko asistentu Oskaru Vismani devās īstermiņa vizītē uz Taivānu, lai veicinātu starptautisko sadarbību ārpus Eiropas Savienības. Tika apmeklēta Nacionālā Taivānas Universitāte un Nacionālā Sun Yat-sen universitāte.

Savās prezentācijās direktore iepazīstināja ar ASI pētniecības virzieniem, aktivitātēm un sasniegumiem, rosinot idejas turpmākai sadarbībai. Tika diskutēts par sadarbības iespējām Eiropas Savienības Ietvara programmas ietvaros.

Savukārt Profesors Po Ting Lin sniedza ieskatu universitātes darbībā, sasniegumos, vietu augstskolu starptautiskā reitingā, īstenotajiem projektiem, pētniecības aktivitātēm un idejām. Papildus diskusijām par tālāko sadarbību notika ekskursija uz universitātes laboratorijām, tā skaitā Industrijas 4.0 ieviešanas centru.

  

Dalīties